Filmopnamen in park

4 okt 2020 | Archief 2020

Maandagmorgen (28 september) vroeg kwamen de eerste studenten bij het Kinderbadje aan. Het waren tweedejaars van de Filmacademie die in drie dagen tijd een korte speelfilm (vijf minuten) moesten opnemen.
Zoals een echte crew betaamd werd als een van de eerste de catering-tent opgezet. De filmset was keurig afgezet en herkenbaar. Omdat diezelfde dagen de gemeente – na maanden – weer eens wat aan groenonderhoud deed, moest een enkele keer een man met een elektrische maaier worden gevraagd het werk even stop te zetten. 
Een van de docenten had goede jeugdervaringen aan het Beatrixpark en met name het Kinderbadje en had dit als filmlocatie voorgesteld.
Omdat de herfst z’n intrede had gedaan werd het badje niet meer gevuld, maar omdat het soms wel regende en er een laagje water in het bassin stond, moest een volgende dag er wat water over de droge bodem worden gesproeid. Het kan immers niet zo zijn dat opeenvolgende shots verschillende decors hebben.
Het filmen lag vrijwel steeds op schema. De kleine vergaderruimte in het parkgebouwtje werd die dagen gebruikt als opslagruimte voor kostbare spullen. De jonge filmers waren de Vrienden erg erkentelijk deze te hebben mogen gebruiken. Na montage – want dat zit niet in de drie dagen – krijgen we het resultaat toegestuurd en zullen dit op de site zetten.