Grote weide waarschijnlijk enkele weken afgesloten

16 jul 2023 | Activiteiten

Bijgaand de bewonersbrief waarin wordt toegelicht wat de onderhoudsplannen zijn voor het grote grasveld (de Hondenweide) deze zomer.
in pdf: Bewonersbrief Beatrixpark – Aankondiging Renovatie Grasveld_V2  en zonder afbeeldingen hieronder ook de tekst:

Aan bewoners en ondernemers rondom het Beatrixpark

3 juli 2023

Beste bewoner, ondernemer,

De kwaliteit van het centrale grasveld in het Beatrixpark gaat achteruit en is toe aan onderhoud. Daarom gaan we het opknappen. We verwachten dat we eind juli starten met de werkzaamheden. In deze brief vertellen wij u hier meer over.
Waarom wordt het grasveld gerenoveerd?
Het grasveld functioneert al jaren niet naar behoren. Als het veel regent, blijven er grote plassen op het veld staan en wordt het modderig. Hier zijn twee redenen voor. Ten eerste laat de bovenste laag niet voldoende water door. Daarnaast ligt het midden van het veld lager dan aan de buitenkant, waardoor al het water zich in het midden verzamelt. Dit zorgt ervoor dat er na zware regenval te veel water blijft liggen in het midden van het veld, en niet snel genoeg de grond in zakt.

Het doel van de herstelwerkzaamheden is om deze twee problemen tegelijk op te lossen door de bodem weer doorlatend te maken en een lichte bolling te maken in het grasveld. Op deze manier loopt het water af naar de zijkanten en trekt het sneller de bodem in zodat er geen plassen blijven staan.

Werkzaamheden
Tussen 31 juli en 11 augustus 2023 wordt het grasveld afgesloten voor de renovatiewerkzaamheden. Tegelijkertijd wordt een deel van het voetpad in de Noordwestelijke hoek van het park afgesloten voor voetgangers, zodat het werkverkeer grond kan aanvoeren

Nadat de werkzaamheden zijn afgerond, heeft het grasveld 6 weken nodig om te herstellen. Tijdens deze periode wordt het grasveld afgesloten en is het niet mogelijk om het grasveld te betreden. Dit geeft het nieuw ingezaaide gras de kans om sterk genoeg te worden voor gebruik. De herstelperiode duurt ongeveer tot eind september.

Waarom deze werkzaamheden in de zomer?

Ingrijpende werkzaamheden aan grasvelden zijn afhankelijk van het weer en daarom ook sterk seizoensgebonden. De grondwerkzaamheden kunnen alleen in het warme en droge seizoen worden uitgevoerd. Het nieuwe gras heeft warmte nodig om goed te kunnen groeien. Op het moment dat de werkzaamheden worden uitgevoerd als het nat en koud is, slaat de grond meteen dicht en heeft het gras geen mogelijkheid om te groeien.

Onzekerheid planning

De werkzaamheden zijn eind juli gepland. Het is nog niet zeker of de voorbereidingen op tijd klaar zijn om de renovatie dit jaar uit te voeren. Als de voorbereidingen niet op tijd klaar zijn, verschuiven de werkzaamheden naar het voorjaar van 2024. Twee weken voor de start van de werkzaamheden ontvangt u nog een brief met de definitieve planning.

Contact of meer informatie?

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met projectleider Dirk Verkleij via mail, d.verkleij@amsterdam.nl of telefoonnummer 06-28928022.

Met vriendelijke groet,

Dirk Verkleij
Projectleider Groot Onderhoud Beatrixpark