Inbraak Beak Kiosk en Parkgebouw

17 feb 2023 | Nieuwste Berichten

Maandagnacht is er ingebroken in de Kiosk en het parkgebouw. Nicole werd gebeld door een wandelaar in het park, die haar op de hoogte bracht van de inbraak en schade.

De luiken voor de overlegruimte zijn gesloopt en er is een raam ingetikt, toegangsdeur open gewipt en binnen een kast open gebroken. Uiteraard was er niets te vinden want er liggen alleen schoonmaakspullen. Er is wel een draaitang en schoffel meegenomen. De deur naar het invalidetoilet is ook gesloopt. Bij de kiosk zijn de houten luiken gesloopt, raam ingetikt en stalen balken weggehaald om naar binnen te kunnen. Een muziekboxje en een bakje met 0,10 euromunten zijn gestolen.

Nicole heeft contact gezocht met de politie die direct ter plekke was en ook de parkconcierge en eigenaar Vastgoed Amsterdam zijn op de hoogte van deze laffe daad. De politie doet nog een poging tot sporenonderzoek maar geeft aan dat dit lastig is. Het bestuur en Nicole zijn blij te horen dat de politie regelmatig controles gaat doen in het park en daar extra aanwezig is.

Al met al veel schade, waarbij er niet veel te halen viel. Al sinds januari is er sprake veel vandalisme, want eerder was ook het overleghok volgespoten met graffiti (tot 2 keer toe). Nicole heeft nu het nodige in werking gesteld met een timmerman om de ruimtes veilig af te kunnen sluiten.

Wij betreuren dit vandalisme, de schade en hopen dat de daders alsnog gevonden worden.