Jakoba’s speciaal uitgenodigd!

september 29, 2018
Geen reacties

Voor alle Jakoba’s uit Amsterdam en omstreken: meld je aan bij de onthulling van het beeld voor Jakoba Mulder!
Zie hier de oproep van de gemeente:

Jakoba’s uit Amsterdam!

Breng een ode aan jouw naamgenoot op 12 oktober in het Beatrixpark.
Op 12 oktober eren we de eerst vrouwelijke stedenbouwkundige Jakoba Mulder (1930-1988). Voor vrienden ook wel ‘Ko’. Heet jij ook Jakoba, en geniet je ook zo van de stad Amsterdam? En wil je weten wat deze pionier voor Amsterdam heeft betekend?

Kom dan op 12 oktober naar de onthulling van het imposante kunstwerk Future Past Glory in het Beatrixpark. Een blinkend beeld ter ere van een schitterende vrouw net zoals JIJ. De onthulling start om 17:00 uur in het Beatrixpark, ongeveer 100 meter vanaf Restaurant As op de Prinses Irenestraat 19. Wethouder Touria Meliani onthult het kunstwerk samen met het kunstenaarsduo Heringa/VanKalsbeek . Maak dit kunstwerk nu al een ‘instant Instagram classic’ door samen met alle Jakoba’s op de foto te gaan. De onthulling sluiten we feestelijk af met een borrel bij restaurant As.

Wie was Jakoba Mulder?
Jakoba werkte tussen 1930 en 1972 voor de gemeente Amsterdam, o.a. als hoofd van de afdeling Stadsontwikkeling. Een sterke vrouw in een mannenwereld. Ze verwierf vooral bekendheid door haar bijdragen aan het ontwerp voor het Amsterdamse Bos. Met Future Past Glory eren we het verleden van Jakoba, die altijd bezig was met de toekomst. De mooie stad Amsterdam zoals die nu is.

Ontvang een herinnering aan Jakoba Mulder
Als naamgenoot ontvang je op de onthulling een leuke herinnering aan juffrouw Jakoba Mulder. Meld daarom jouw aanwezigheid aan bij Colette Laseur, per e-mail: c.laseur@amsterdam.nl.