Dirt busters: opruimen in het park

29 sep 2021 | Nieuwste Berichten

update september 2021:

Een groepje vrijwilligers heeft de handen weer letterlijk uit de mouwen gestoken om het Beatrixpark op te schonen. De zon hielp goed mee om ook onder de bosjes veel troep weg te halen, en vele handen verzamelen veel vuil!
Dit keer hebben we naast bierblikjes, petflesjes 3 fietssloten en maar liefst 9 lege bierkratjes gevonden.
Niet alleen wij waren actief, op World Cleanup Day (de dag daarvoor) waren maar liefst 37 vrijwilligers van Stibbe actief voor een schoner Beatrixpark. Iedereen was verbaasd hoeveel vuil er verzameld kan worden in een uur tijd, ondanks het werk van gemeente. Het meest opvallende item was een …naaimachine. De vrienden van het Beatrixpark zijn heel dankbaar!
Wil je ook een keer meedoen met de Dirtbusters? Op 31-10 starten we om 14.00, dit keer om de bramenstruiken en brandnetels te lijf te gaan. Kleed je goed aan met beschermende kleding.
Meer informatie kan je opvragen bij Jantien Brillenburg Wurth – jantienbw@gmail.com

Ingezonden bericht van Stibbe:

Stibbe draagt bij aan een schoner Beatrixpark
In het kader van World Cleanup Day trokken vandaag 37 (!) collega’s het Beatrixpark in om samen afval op te ruimen. Uitgerust met een grijper, handschoenen en vuilniszakken droegen zij bij aan een schonere leefomgeving.

We waren enigszins bang dat het park te schoon (!) zou zijn omdat de gemeentereiniging gisteren langs was geweest. Echter toen we begonnen aan onze campagne bleek al snel dat er nog steeds een grote hoeveelheid zwerfafval in het park te vinden was.
Na een uur hard werken keerden we terug met gevulde vuilniszakken. We waren allemaal verbaasd over de hoeveelheid afval die we in zo’n korte tijd hadden verzameld. En uiteraard zaten er een paar bijzondere schatten tussen. De meest opvallende? Naast een heleboel sterke drankflessen, toch wel een naaimachine…
We kijken terug op deze actie met gemengde gevoelens – het is fantastisch om te zien hoeveel collega’s tijd vrijmaken om bij te dragen aan een schoner Beatrixpark. Kleine moeite, grote impact!
Tegelijkertijd bewijst de hoeveel afval die we in één uur hebben verzameld, dat zwerfafval nog steeds een actueel probleem is. Dat motiveert ons nóg meer om de hoeveelheid afval die we als kantoor produceren, zo veel als mogelijk te reduceren.
Dank aan iedereen die bij deze actie geholpen heeft!
En aan alle anderen: doen jullie mee met onze volgende cleanup actie? We zien jullie dan!

De DirtBusters van de Vrienden:

augustus 2021: De oproep om mee te doen met een opruimactie in het park heeft niet veel mensen op de been gebracht…maar het regende dan ook wel erg hard die zondag. Een paar stoere leden gingen wel aan de slag, en waren verrast over wat ze zoal vonden: glas, doppen van bierflessen, sigarettenpeuken, mondkapjes, een dode vis, lachglas buisjes, blikjes en petflessen, maar als klap op de vuurpijl ook nog een tas met verfpotten.
Onderweg kwamen ze andere enthousiaste mensen tegen die zelf ook regelmatig vuil ruimen in het park, die zijn er nog eens op gewezen dat ze bij Nicole van de BEA-kiosk bij het kinderbadje terecht kunnen voor vuilniszakken en prikkers.

Er is afgesproken om in het kader van World Cleanup Day in actie te komen op 19-9. We spreken dan weer om 14.00 af bij de BEA kiosk!