Performance in de Kunstkapel op 10 november

7 nov 2018 | Nieuwste Berichten, Archief 2018

Wij kregen het volgende bericht toegezonden, over een performance in de kapel aan de Prinses Irenestraat:

October Country II  Zaterdag 10 november, 20:00 uur Kunstkapel Amsterdam

Darkness Visible: Three Autosuggestions

De autobiografische werken van de Engelse schrijver Thomas de Quincey zijn het startpunt voor de drie performances die tijdens October Country II worden opgevoerd.

1. The Privy Switch performt ‘A Dream Fugue: Via Sudden Death Trips’
Deze cover band heeft Thomas de Quincey’s ‘Visions of Sudden Death’ geïnterpreteerd, resulterend in een hypnotisch werk met bruut schaduwspel. Voor ieder project verschuiven de rollen en instrumenten in het collectief Privy Switch, en op deze manier construeren ze iedere keer een uitdagende nieuwe installatie.

2. Our Sorrows’ Two Thirds: Bjork Nielsdottir & Vilbyorg Broch performen ‘Levana’
Levana was een oude Romeinse godin die geassocieerd wordt met rituelen gerelateerd aan de bevalling, en meer specifiek met het liften van kinderen boven de grond. Het hedendaagse Engelse woord levitation is dus afgeleid van haar. Het vocale duo Bjork & Vilbyorg performen een etherische meditatie geïnspireerd op Levana.

3. The Shadow Seminary School for the Convergence of the Outer Bodies performen ‘Suspiria de Profundis (Deep Breath)’
Dit is één werk van een drieluik die het vorige leven van de Kunstkapel verkent. Dit werk komt voort uit een spirituele maar bloedstollende tekst van Thomas de Quincey, evenals uit een iconische horror film. Het resultaat hiervan is een griezelig meta-dans stuk waarin balletmanoeuvres worden ondermijnd door improvisaties, die samen de waarneming van de ruimte zullen veranderen.

Deelnemende performers/muzikanten/dansers: Vilbjørg Broch, Viola Scholten, Nia Hareva, Stefania Perek, Ksenia Petroula, Marysia Skorwider, Manuela Tessi, Izabela Pacewicz Wysocka, Mark Bain, Bjork Nielsdottir, Tamira Van Wijngaarden, Simone Goslinga, Dirk Bruinsma, Bart de Vrees. Meer info: www.thewarp.org