Rondleidingen IVN

12 okt 2020 | Nieuwste Berichten, Activiteiten

najaar 2020 : Tot nader order zijn de rondleidingen van de IVN opgeschort.
Voor verdere informatie:
henk.snezana@kpnmail.nl

Elke eerste zondag van de maand geeft Henk Wolters een rondleiding door het park; de ene keer langs bijzonder bomen, de andere keer in de Artsenijhof. In 2019 hebben weer meer mensen meegewandeld dan ooit.
We zijn uiteraard heel blij met deze succesvolle samenwerking en we kunnen u melden dat ook in 2020 de rondleidingen doorgaan. Er zijn meestal twee gidsen bij, en soms ook iemand die meer vertelt over de bijen in het park.

– In het voorjaar, de herfst en de winter gaat de aandacht vooral uit naar de bomen. In het park staan ongeveer 250 verschillende soorten, waarvan ruim 200 met een naambordje. Aan bomen valt in elk seizoen iets interessants te ontdekken. In het voorjaar zijn het knoppen, katjes, bloei, bestuiving en bladontluiking. In de herfst kleuren, bladval, vruchten en zaden. In de winter gaat het over overleving, silhouetten, knoppen, coniferen en andere groenblijvende bomen.
– In de maanden mei, juni, juli, augustus en september bezoeken we de Artsenijhof. In dit prachtige erfstuk van de Floriade van 1972 staan maar liefst 250 soorten medicinale planten en in deze maanden zijn ze op hun mooist en hun best. – Waar worden of werden ze voor gebruikt, hoe herken je ze, waar komen ze vandaan, welke stoffen zitten er in en wanneer worden ze geoogst? – Het programma is elke keer anders en wanneer u regelmatig meedoet hebt u op deze manier een uitstekende mogelijkheid om kennis te maken van de wereld van de kruiden.

– Alle wandelingen worden gehouden op zondagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur, steeds op de eerste zondag van de maand.
Bomen:  5 januari, 2 februari, 1 maart, 5 april, 4 oktober, 1 november, en 6 december
Artsenijhof: 3 mei, 7 juni, 5 juli, 2 augustus, en 6 september.

Vertrek: alle rondleidingen beginnen bij de parkingang Boerenweteringpad (Diepenbrockstraat, tegenover de Herman Heijermansweg).
– In de Artsenijhof zijn honden, zonder uitzonderingen, ook aangelijnd, niet toegestaan.
– Deelname. Iedereen kan meedoen en aanmelden vooraf is niet nodig, behalve voor groepen.
Kosten: een vrijwillige bijdrage voor het IVN.
– Info: Henk Wolters 020-6644506, henk.snezana@kpnmail.nl