Zondag 31 juli: kinderworkshop Textiel

21 jul 2016 | Archief 2016

Op zondag 31 juli vond in het Beatrixpark een workshop Bouwen met textiel plaats voor kinderen van 4-10 jaar.
In bijgevoegd persbericht treft u hierover nadere informatie aan: 

PERSBERICHT

Amsterdam, 20 juli 2016

Workshop bouwen met textiel in het Beatrixpark 

Op zondagmiddag 31 juli is er bij het kinderbadje in het Beatrixpark een workshop georganiseerd voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Op deze middag zullen ze oude kleding en stoffen ter plaatse omtoveren tot nieuwe speelobjecten.

Alle kinderen die graag in het Beatrixpark komen zijn welkom om mee te doen aan de workshop. Hiervoor kunnen zij oude kleding, lakens en badhanddoeken meenemen, want dat is het materiaal waarmee gewerkt wordt. Om 12.00 uur begint de eerste workshop van ongeveer 40 minuten, die wordt herhaald om 14.00 uur en 16.00 uur. Er kunnen tien tot vijftien kinderen per keer mee doen. Onder begeleiding van Rosa Smith zullen ze in en rond het Kinderbadje nieuwe speelobjecten bouwen waar ze de rest van de zomerdagen nog plezier aan kunnen beleven.

Deze workshop komt voort uit een project van Rosa Smith, textielstudente aan de Gerrit Rietveld Academie. Zij werd geïntrigeerd door de manier waarop het Kinderbadje is gebouwd en hoe er elke dag, goed of slecht weer, kinderen aan het spelen zijn. Maar waarom is de speelplek voor jonge kinderen gebouwd uit harde materialen als beton en steen? En hoe kunnen de kinderen het badje nog meer gebruiken, bijvoorbeeld wanneer er geen water in staat? Deze vragen brachten haar op het idee om de plek  te verzachten en kleurrijker te maken. De Vereniging Vrienden van het Beatrixpark reageerde enthousiast op haar idee en nodigde haar uit om een zomerworkshop te organiseren voor kinderen.

Noot voor de pers: voor nadere informatie kunt u contact opnemen met

Rosa Smith
Tel. 06-13110839
roosasmith@gmail.com
http://cargocollective.com/rosasmith

bouwenmettextiel Persbericht Bouwen met textiel in het Beatrixpark