Fietspad verbreed

23 feb 2014 | Archief 2014

Beste Vrienden,
ter informatie sturen wij hierbij de brief door van de Zuidas over het fietspad dat op dit moment wordt opgeknapt.
Vriendelijke groet,  de redactie


Beste bewoners en gebruikers in gebied Beethoven en omgeving,

 

Steeds meer fietsers maken gebruik van het nieuwe fietspad door het Beatrixpark (zie bijgevoegde kaart, het desbetreffende fietspad is omcirkeld). Besloten is om het fietspad breder te maken en daarnaast een nieuw voetpad aan te leggen. Na een forse regenbui staan er regelmatige grote plassen op het huidige schelpenpad. Ook dit probleem zal meteen worden aangepakt, zodat fietsers en voetgangers weer met droge voeten door het park kunnen.

Wat gaat er gebeuren?

Het fietspad wordt breder gemaakt en daarnaast komt een nieuw voetpad. Het geheel wordt geasfalteerd en door middel van een lijn wordt het fietspad van het voetpad gescheiden. De lantaarnpalen moeten een stuk worden opgeschoven. De aannemer is hier op 4 februari mee begonnen.

Planning

Op 6 en 7 februari voert de aannemer voorbereidende werkzaamheden uit. Fietsers en voetgangers kunnen dan gewoon passeren.

Maandag 10 februari wordt er geasfalteerd, na de ochtendspits zal het pad daarvoor gedurende enkele uren worden afgesloten. In de loop van de middag is het pad weer toegankelijk.

Later in het voorjaar wordt het fietspad bestrooid met rood grit.
Zie verder ook de link naar dit bericht:

http://www.amsterdam.nl/zuidas/nieuws/2014/2februari/fietspad-beatrixpark/#h3_1