Film in het Beatrixpark : sponsor mee!

19 apr 2016 | Park in de pers, Archief 2016

Ruth Meyer: Oase Herdacht is een film die deels een documentaire en deels een dansfilm is. Ik ga terug naar mijn verleden dat zich gedurende de Tweede Wereldoorlog afspeelde in Huis ter Heide, de plek waar mijn Joodse familie vijf jaar ondergedoken was. De onderduik verhalen worden tot leven geroepen en gevisualiseerd door geënsceneerde scènes, via Voice Over en door beelden van mijn terugkeer naar Huis ter Heide. Het was een surrealistische tijd waarin niets leek op wat het was. Wij kinderen, mijn zusje en ik creëerden onze eigen wereld, onze Oase. Die bijzondere wereld wil ik laten zien en horen.

De tweede Oase speelt zich af in het Beatrix park te Amsterdam. Dit park wordt door gerenommeerde artiesten: Choreografen, Beeldende Kunstenaars, een Componist en Uitvoerende Dansers omgetoverd tot een speelvlak waar de verbeelding het overneemt. Het thema vluchten van/naar en vluchten in de verbeelding wordt uitgebeeld in dans (mijn beroep) en in Beeldende Kunst en Muziek. Vier makers hebben ook oorlog meegemaakt als jonge kinderen of jongvolwassenen in verschillende landen en tijden. Zij kiezen hun eigen interpretatie van het concept. Tevens nodigen wij een aantal vluchtelingen uit om deel te nemen aan de dansscènes.

Klik hier voor alle verdere informatie: http://cinecrowd.com/oase-herdacht

Update mei 2016: we kregen het volgende nieuws door: “ De zendgemachtigde E.O heeft besloten Oase Herdacht te op te nemen in hun programmering. Dit betekent ook financiële steun en een belofte voor uitzending op TV. Dit is een belangrijk feit voor onze aanvraag bij het FilmFonds op 24 Mei! “
Update juni 2016: De fondsenwerving verloop voorspoedig. De opnames zullen waarschijnlijk in de tweede helft van september plaatsvinden.