herinrichting: activiteiten

5 mei 2014 | Archief 2014

In de week van 5 mei start de Nationale Bomenbank met het voorbereiden van een aantal bomen op werkzaamheden. In 2015 worden er kabels en leidingen aangelegd onder paden in het zuidelijk gedeelte van het Beatrixpark. Door de bomen langs deze paden nu al voor te bereiden op de werkzaamheden zijn ze straks beter beschermd.

Aanleg kabels en leidingen
In het tweede kwartaal van 2015 worden kabels en leidingen (elektriciteit en telecom) aangelegd. Deze lopen vanaf de A10 naar de Prinses Irenestraat. De bomen langs deze route worden voorbereid op het werk.

Bomen voorbereiden
Aan de kant van het pad wordt langs de wortelkluit van ongeveer 10 bomen een sleuf gegraven. In die sleuf wordt een groei vertragend doek aangebracht en gietgoten om de bomen water te kunnen geven tijdens de werkzaamheden. De bomen krijgen ook extra voedingsstoffen toegediend. De sleuven worden hierna dichtgemaakt.

Herinrichting zuidelijk gedeelte Beatrixpark
De werkzaamheden maken onderdeel uit van de totale herinrichting van het zuidelijk gedeelte van het Beatrixpark. Op onze website vindt u hier meer informatie over: http://www.amsterdam.nl/zuidas/werk-uitvoering/beethoven/herinrichting/