Herinrichting: fasering

23 apr 2014 | Archief 2014

In april start Dienst Zuidas met de volgende fase van de herinrichting van het Beatrixpark. De Gemeente legt een waterpartij aan en Nuon legt gelijktijdig stadsverwarming aan. Het werk gebeurt in meerdere fases en duurt tot begin 2017. Graag informeren wij u hierover.

 

Fase 1: April – juni 2014

Wat gaat er gebeuren?
Begin april starten we met de aanleg van de waterpartij en de aanleg van een (tijdelijk) groengebied ten oosten van het nieuwe St. Nicolaas Lyceum. Hier komt gras met ruimte om te voetballen en er komen bankjes. De huidige waterpartij wordt naar het noorden toe uitgebreid. In de zuidwest hoek van het water wordt een klein gedeelte gedempt. Deze werkzaamheden duren ongeveer een week.

Wat merkt u ervan?

In april en mei voeren vrachtwagens de grond af en  rijden via de bouwweg langs de A10 en de Beethovenstraat. Als gebruiker van het park ondervindt u hier weinig hinder van.

 

Nuon start in april met de aanleg van stadsverwarming onder het fietspad. De zuidelijke fietsroute over het bruggetje is hierdoor afgesloten van 15 april tot en met september (zie kaartje). Fietsers kunnen het noordelijke  fietspad gebruiken. Vanwege de aanleg van de waterpartij  is een gedeelte van het voetpad tijdelijk afgesloten. Via een noodbrug over pontons is het toch mogelijk om een ronde te wandelen.

Kaart fase 3 juni - september 2014

Fase 2: juni – september 2014
De aanleg van de waterpartij en het groen is in juni gereed. Een deel van de hekken wordt dan verwijderd. U kunt dan weer een grotere wandelroute volgen. De aanleg van de stadsverwarming en het herstel van voet- en fietspad duurt nog tot september.

 

Fase 3: september  2014 – april 2015

In september starten we met de aanleg van een nieuwe brug in de Prinses Irenestraat. Liander gaat boringen uitvoeren vlakbij de RAI. Ook leggen we een speelplek aan op de huidige locatie van het basketbalveldje. In september informeren wij over de werkzaamheden.

 

Meer informatie

·         Voor vragen kunt u terecht bij  omgevingscoördinator Jeroen van der Linden via telefoonnummer  06 12345 105 of omgevingscoordinator@zuidas.nl

·         Kijk voor meer informatie op www.amsterdam.nl/zuidas/beethoven.