IVN wandelingen

13 mei 2022 | Nieuwste Berichten, Activiteiten

afdeling/ivn-natuur-in-amsterdam/activiteiten/beatrixpark-kruidenwandeling-in-de-artsenijhof

Wandelend op ontdekking in het Beatrixpark

– Ook in 2022 organiseren de Vrienden van het Beatrixpark en het IVN weer maandelijkse rondleidingen door ons mooie park onder leiding van IVN-Natuurgidsen Mien Vermue en Henk Wolters.
– Corona-maatregelen.  Wij houden ons aan de actuele voorschriften zoals die van kracht zijn op het moment van de rondleiding. Aanmelding vooraf per e-mail is zeer gewenst:  (henk.snezana@kpnmail.nl), dus niet telefonisch, en u ontvangt bericht of er plaats is.

– In het voorjaar, de herfst en de winter gaat de aandacht vooral uit naar de bomen. In het park staan ongeveer 250 soorten, vrijwel allemaal met een naambordje. Bomen hebben in elk seizoen iets interessants te bieden en op deze wandelingen kunt u leren dat te ontdekken. In het voorjaar zijn het knoppen, katjes, bloei, bestuiving en bladontluiking. In de herfst kleuren, bladval, vruchten en zaden. In de winter gaat het over overleving, silhouetten, knoppen, coniferen en groenblijvende loofbomen.

– In de maanden mei, juni, juli, augustus en september bezoeken we de Artsenijhof. In dit prachtige erfstuk van de Floriade van 1972 staan maar liefst 250 soorten medicinale planten en in deze maanden zijn ze op hun mooist en hun best. – Waar worden of werden ze voor gebruikt, hoe herken je ze, waar komen ze vandaan, welke werkzame stoffen zitten er in en wanneer worden ze geoogst? – Het programma is elke maand anders, afhenkelijk van onder andere de bloeitijden. – Wanneer u regelmatig meedoet hebt u op deze manier een uitstekende mogelijkheid om kennis te maken van de wereld van de kruiden.

– In de Artsenijhof zijn honden, zonder uitzonderingen, ook aangelijnd, niet toegestaan.

– Alle wandelingen worden gehouden op zondagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur, telkens op de eerste zondag van de maand. Dit zijn voor 2022 de volgende data en locaties.

Bomen:  2 oktober (medicinale bomen), 6 november, 4 december.

Artsenijhof:  5 juni, 3 juli, 7 augustus, 4 september.

– De wandelingen gaan altijd door, ongeacht de weersomstandigheden, behoudens knmi-code geel en hoger.

Vertrek: alle rondleidingen beginnen bij de parkingang Boerenweteringpad (aan de Diepenbrockstraat, tegenover de Herman Heijermansweg). – Het park heeft beperkte horeca, toiletten en schuilgelegenheid. – In de omgeving van het park is gelegenheid tot parkeren (zondag gratis).

– Deelname: Iedereen is welkom, maar houdt er rekening mee dat deze wandelingen geen specifieke activiteiten voor jongere kinderen zijn.

Kosten: een vrijwillige bijdrage voor het IVN.

informatie op de site van IVN:

https://www.ivn.nl/afdeling/ivn-natuur-in-amsterdam/activiteiten/beatrixpark-kruidenwandeling-in-de-artsenijhof-0