Overlast Hondenuitlaatservice

29 aug 2021 | Activiteiten, Ontwikkelingen, Archief 2019-2022

Na melding van een van onze leden, dat er steeds meer hondenuitlaatdiensten uitwijken naar het Beatrixpark, omdat het elders niet meer mag, wat tot veel onopgeruimde poep leidt, hebben wij een melding gedaan bij de gemeente.

Dit was het bericht:

Een berichtje over het park.De laatste tijd verschijnen daar zo tussen 11 en 14 uur meerdere honden uitlaat diensten die dan 8 tot 10 honden bij zich hebben, en helaas de kaka van de hond niet opruimen. Het zou jammer zijn dat wij, andere hond bezitter daar de schuld van zouden krijgen en er beperkende maatregelen komen. Zij bevinden zich meestal met de honden op het grote grasveld.In zowel Diemen waar 1 uitlaatdienst vandaan komt zijn de regels aangescherpt max 3 honden uitlaten voor iedereen en ook in het Amsterdamse bos mag je zonder vergunning max 3 honden uitlaten. Ik heb de indruk dat het zich nu een beetje verplaatst naar het mooie Beatrix. Ik weet niet of u contact heeft met handhaving, ik zag ze onlangs rijden maar het hoosde van de regen en we waren maar met 2 mensen in het park, dit was voor het eerst dat ik ze zag dit jaar. Het zou fijn zijn als het park gevrijwaard kan blijven van grote groepen honden vooral omdat ze niet altijd even vriendelijk naar andere honden zijn. Ik weet ook niet of er verder regels zijn hieromtrent in het park.

Hierbij onze melding en de reactie:

Geachte heer, mevrouw,

Op 25 augustus 2021 om 16.11 uur hebt u een melding gedaan bij de gemeente. Uw melding is gesloten. In deze mail leest u hier meer over.

U liet ons het volgende weten
In het Beatrixpark worden steeds vaker grote groepen honden (6-8 honden per service) gesignaleerd die door uitlaatservices daar worden losgelaten bijna dagelijks tussen ca 1100 en 1400 uur. De uitwerpselen worden vaak niet opgeruimd. Er wordt niet op gehandhaafd. De services wijken uit naar Beatrixpark omdat bijv. in Diemen het aantal honden per service gelimiteerd is, in het Amsterdamse bos ook strenger wordt gehandhaafd en parkeren bij het Vondelpark duur en bijna onmogelijk is. In het Amstelpark moeten honden worden aangelijnd, dus daar gaat men ook liever niet naar toe met een flinke groep honden.

Wat hebben wij kunnen doen?
Op vrijdag 27 augustus omstreeks 11.12 uur heeft de handhaving ter plaatse geen personen aangetroffen van hondenuitlaatservices. Aanwezige hondenbezitters ervaren ter plekke geen overlast van hondenuitlaatservices. De hondenbezitters gaven aan dat er in het Beatrixpark maar één persoon bekend was van een hondenuitlaatservice. Er zal gehandhaafd worden op de opruimplicht. De locatie wordt meegenomen in de reguliere controles. Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Bent u tevreden met de afhandeling van uw melding?
Ja, ik ben tevreden
Nee, ik ben niet tevreden

Gegevens van uw melding

  • Nummer: SIA-1034026
  • Gemeld op: 25 augustus 2021, 16.11 uur
  • Plaats: Diepenbrockstraat 1, 1077 VX Amsterdam

Meer weten?
Voor vragen over uw melding in Amsterdam kunt u bellen met telefoonnummer 14 020, maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. Voor Weesp kunt u bellen met 0294 491 391, maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur. Geef dan ook het nummer van uw melding door: SIA-1034026.
Met vriendelijke groet,
Gemeente Amsterdam

Wij hebben aangegeven dat we niet tevreden zijn met dit antwoord, dat ze op verschillende tijdstippen gedurende de week moeten gaan kijken.