actuele info over werkzaamheden: juli 2015

12 jul 2015 | Omgeving, Archief 2015

Bijgaand de tekst van een mail van de ZuidAs:

Graag informeer ik u over de werkzaamheden in de Prinses Irenebuurt en omgeving.

1)         Prinses Irenestraat
Sinds begin april is het westelijk deel van de Prinses Irenestraat opgebroken voor de aanleg van kabels en leidingen. Het werk verloopt voorspoedig waardoor vanaf maandag 20 juli al wordt begonnen met het openbreken van het oostelijke deel van de Prinses Irenestraat. Het werk duurt tot begin december 2015. Voor meer informatie, zie in de bijlage de infobrief of het artikel Prinses Irenestraat juli 2015 die vandaag in de buurt is verspreid.

2)        Fietspad langs de Parnassusweg en het Atrium
Vanaf woensdag 15 juli t/m woensdag 29 juli zullen tussen 21.00 uur en 06.00 uur een aantal meetpunten worden aangebracht op de hoofdtransportdrinkwaterleiding onder het fietspad langs de Parnassusweg en het Atrium. Het werk levert minimale overlast op voor de omgeving. Fietsers en voetgangers worden tijdens de werkzaamheden omgeleid. Het boorwerk in de betonplaten wordt niet ’s nachts uitgevoerd om geluidshinder te voorkomen. Meer weten, zie in de bijlage de nieuwsbrief omgeving Atrium Zuidas.

3)         Start heiwerk De Fred in Fred. Roeskestraat
Vanaf maandag 13 juli starten de heiwerkzaamheden van de nieuwbouw De Fred aan de Fred. Roeskestraat. Er moeten ruim 500 palen de grond in worden geheid. Volgens de huidige planning kan het heien in de week van 17 augustus worden afgerond. Meer informatie hierover kunt vinden in het artikel Vanaf 13/7 Start heiwerk De Fred in Fred Roeskestraat op zuidas.nl .

4)        Kruising Amstelveenseweg/Fred Roeskestraat
Aan de oostzijde van de Amstelveenseweg, tussen de op- en afrit A10 aan de noordzijde A10 en de Fred. Roeskestraat, wordt gewerkt aan de aanleg van de hoofddrinkwaterleiding. Als dit werk hier is afgerond wordt op de Amstelveenseweg (komende vanaf de A10) een tweerichtingen fietspad aangelegd en er komt een rechtsaf vak naar de Fred. Roeskestraat. Hiervoor is het ook nodig aanpassingen op het kruispunt te maken. Deze werkzaamheden starten in de week van 13 juli en duren tot uiterlijk 21 september. Meer weten, zie Filmpje AT5 of het artikel Afsluiting fiets- en voetpad oostzijde Amstelveenseweg

5)        Zomerwerken in Zuidas
Graag attenderen wij u nogmaals op de diverse (weg)werkzaamheden die deze zomer plaats vinden. Hiervoor is het nodig wegen deels of helemaal af te sluiten. De timing is bewust. Het werk levert ongemak voor weggebruikers op en daarom kiezen we de verkeersluwe periode in de zomer om meerdere werkzaamheden tegelijk uit te voeren. Dit jaar vinden de zomerwerkzaamheden plaats op de Parnassusweg, in de Beethovenstraat, de Amstelveenseweg, de Van der Boechorststraat en langs de Buitenveldertselaan. Meer informatie vindt u op:www.amsterdam.nl/zuidas/zuidas-ontwikkelt/

6)        Actuele informatie over andere werken aan wegen en nieuwbouw projecten in Zuidas, kunt u vinden op www.zuidas.nl .