Enquete DenkZuidas

31 mrt 2015 | Omgeving, Archief 2015

Een bestuurslid ontving na deelname een tussentijdse stand van de enquete over de Zuidas; dit bericht willen we graag met u delen, de gehele mail staat hieronder.. U kunt nog steeds meedoen!


From: denkzuidas@zuidas.nl
To: denkzuidas@zuidas.nl
Subject: Stand van zaken denkZuidas
Date: Tue, 31 Mar 2015 09:26:22 +0000

Geachte heer, mevrouw,

Hartelijk bedankt voor uw deelname aan de online peiling voor de ontwikkeling van de Visie Zuidas 2015. U ontvangt deze email omdat u heeft aangegeven op de hoogte te willen worden gehouden over de ontwikkeling van de Visie Zuidas 2015.

12 februari vond de denkZuidas-bijeenkomst plaats in Old School waaraan ruim 120 mensen hebben deelgenomen. De resultaten van deze werkbijeenkomst zijn vastgelegd in een verslag en vormden de basis van de 45 stellingen die u recent online heeft beantwoord.

Tussenstand: 500 deelnemers

Op dit moment hebben 500 mensen hun mening gegeven over de stellingen. Meer dan 35% vindt Internationaal en ambitieus het belangrijkste thema voor de verdere ontwikkeling van Zuidas. Dit gevolgd door Levendig woonbuurt dat bijna 30% het belangrijkste thema vindt. Eén van u combineerde deze twee thema’s als volgt:

‘Zuidas is een uniek gebied in Amsterdam waar internationale ambities gerealiseerd kunnen worden. Dat kan niet overal in Amsterdam. Maak dus geen eenheidsworst in Zuidas maar zorg dat je deze internationale ambitie volledig realiseert, en het tegelijkertijd wel toegankelijk maakt voor bewoners, Amsterdammers, bezoekers, fietsers en forenzen.’

Opvallende uitkomsten:

·         76% wil liever één aanspreekpunt voor vragen over bouwwerkzaamheden, in plaats van bij elke bouwplaats een ander contactpersoon.

·         84,7% wil dat Zuidas een gemengde wijk wordt, met wonen én werken, in plaats van Zuidas als kantorenlocatie.

·         57,9% wil meer kleine parkjes in Zuidas en vindt dat belangrijker dan verbindingen met de bestaande groene gebieden zoals De Nieuwe Meer en de Amstel.

·         79,9% is het niet eens met de stelling dat ruimte voor de auto belangrijker is dan ruimte voor de fiets.

·         52,5% vindt het niet erg om te betalen voor fietsenstalling als ze zo dichterbij het station kunnen parkeren.

·         37,3% vindt dat rust een belangrijke kwaliteit is voor Zuidas. 43.4% vindt dat Zuidas net zo levendig mag worden als de Pijp of de Jordaan.

·         51,6% van de ondervraagden gaf aan niet te willen betalen tijdens de spits om Zuidas in te kunnen. 31,6% zou het niet erg vinden om te betalen.

denkMee

De online peiling loopt tot 16 april van dit jaar. Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hun mening over Zuidas delen. Zou u de online peiling willen delen in uw netwerk?

Alvast bedankt,

Bas Boeker Projectleider Visie Zuidas 2015

Gemeente Amsterdam
denkzuidas@zuidas.nl
twitter.com/zuidasamsterdam
World Trade Center – Centrale hal