Koninginnedag 2012

29 jan 2012 | Park in de pers, Archief 2012

januari 2012:  Consternatie over mogelijk feest van Radio 538 bij de RAI.
Gaan 60.000 mensen straks door het park van het ene station naar het andere? Na veel mediageweld en discussie belsuit burgemeester Van der Laan dat het feest niet doorgaat. Dit tot grote tevredenheid van veel Vrienden van het Beatrixpark. Het bestuur heeft er hard voor gelobbyd.

Uiteindelijk kan het volgende bericht worden verspreid:

Geen Radio 538 Koninginnedagfeest in Amsterdam

AMSTERDAM – Er komt definitief geen Radio 538 Koninginnedagfeest in Amsterdam. Radio 538 en de Gemeente Amsterdam zijn tot de conclusie gekomen dat het feest niet plaats kan vinden op het RAI plein. Eerder werd al bekend dat het koninginnedagfeest niet meer op het Museumplein plaats mag vinden.

De gemeente wil in verband met de veiligheid het aantal bezoekers beperken tot 60.000. Daarvoor was een vorm van toegangscontrole nodig, bijvoorbeeld door kaartverkoop. De radiozender vindt echter dat het 538 Koninginnedagfeest van het volk is en dat daar geen kaartverkoop bij hoort. Hierdoor is het voor Radio 538 niet mogelijk om te garanderen dat het maximum aantal bezoekers, dat het plein voor de RAI aan kan, niet wordt overschreden.
2013
Radio 538 focust zich nu op 2013. Dan wil de zender wederom een grootst, gratis, feest organiseren.
Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur Radio 538: “Met pijn in het hart moeten we afscheid nemen van het succesvolle Koninginnedagfeest. Maar aan de andere kant ligt er ook weer een mooie uitdaging om na te denken over een nieuw concept. Alle luisteraars met leuke suggesties, zijn welkom om dit met Radio 538 te delen.”
Burgemeester Van der Laan: “We hebben in goed overleg gekeken naar de mogelijkheid om Radio538 een andere locatie te geven. Maar veiligheid staat voorop. Koninginnedag in Amsterdam is altijd een groot Oranje-feest geweest. Dat moet ook zo blijven. Voor de toekomst kijken we samen naar een andere opzet voor een evenement op Koninginnedag