Nieuwbouw naast Waternetgebouwtje aan Diepenbrockstraat

oktober 14, 2019
Geen reacties

Ziggo heeft een vergunning gevraagd voor het bouwen van een verdeelstation, naast het Waternet-gebouwtje dat nu in de Diepenbrockstraat verstopt staat achter de bomen, tussen de ingang van het park en het Klooster van “our lady of all nations”.
Dit gebied, dat buiten het formele monumenten-gedeelte van het Beatrixpark valt, heeft al bebouwing van nutsvoorzieningen. Op de bestaande plaat die op de kelder van Waternet ligt gaat Ziggo een gebouwtje zetten om ca 150.000 buurtgenoten en bedrijven te voorzien van digitale verbindingen. In het bestemmingsplan is dit gedeelte opgenomen als bedrijventerrein, zelfs zonder hoogtebeperking! Het geplande gebouw wordt 5 meter hoog, van baksteen en ’t hele gebied wordt opgeknapt. Er worden geen bomen gekapt. Voor de bouw kan gebruik worden gemaakt van het bestaande toegangsweggetje.
Het bestuur van de Vrienden is vroegtijdig door Ziggo hierover geïnformeerd; wij hebben onze input kunnen leveren. Zo hebben we gevraagd om dan meteen het bestaande gebouw op te knappen, dat is nu vol grafitti, en mogelijkheid te maken voor vogelkasten aan de gevel.
Ziggo heeft alle omwonenden uitgenodigd voor voorlichting en overleg, die bijeenkomst vond plaats op 4 oktober 2019.