Amsterdam dobbert (niet!)

8 sep 2015 | Archief 2015

Let op: op Facebook en in andere media (bijvoorbeeld Metro: zie hier  http://www.metronieuws.nl/binnenland/amsterdam/2015/08/met-paar-duizend-man-dobberen-in-amsterdam) wordt gemeld dat op 20 september 2015 het festijn Amsterdam Dobbert gaat plaatsvinden. Dan zouden 350, of 20.000 deelnemers – hoeveel is niet duidelijk-  met kratten bier in opblaasbootjes door de Boerenwetering en in de vijver rond StrandZuid dobberen: ” Beerfloating”. Wij moeten er niet aan denken.

De beslissers bij stadsdeel Zuid gelukkig ook niet, want de vergunning voor dit evenement is inmiddels geweigerd. Dat wil overigens niet zeggen dat het niet doorgaat; en handhaving is een lastige zaak.  Wij hopen, en hopen, en hopen maar dat de bierdrinkende mensen uit het Beatrixpark wegblijven; want zo goed geregeld als het op Koningsdag was, is dit waarschijnlijk niet.
De organisatoren verkopen voor zover wij kunnen zien nu bijvoorbeeld nog gewoon kaarten, terwijl ze verzuimen op hun facebookpagina (www.facebook.com/events/1006513886059441/ ) te vermelden dat de vergunning niet is gegeven. Ondervindt u toch overlast, bel dan naar nummer 14020.
Zie ook het persbericht van de Stichting Overleg Raibuurten : Persbericht Amsterdam dobbert (2)

Nagekomen nieuws, 9 september: de organisatoren hebben inmiddels op Facebook gemeld dat het evenement geen vergunning heeft. Mensen die betaald hebben krijgen hun geld terug.