Beperking overlast op Koningsdag

5 mei 2015 | Archief 2015

Het bestuur heeft naar aanleiding van aangevraagde evenementenvergunningen voor komende Koningsdag een zienswijze ingestuurd naar het Stadsdeelbestuur. Bijgaand een kopie: wij pleiten er uiteraard voor om te voorkomen dat ’s nachts grote stromen (dronken) mensen door het Beatrixpark gaan lopen.Klik hier:  zienswijze Koningsdag 2015

Vervolg: Na een inspraak-ronde door de voorzitter van onze vereniging op het Stadhuis is ons bezwaar erkend en begrepen: verandering van de plannen wat betreft Station Rai en het feest Kingsland zijn er helaas niet te verwachten, maar daarom is beloofd dat de Artsenijhof tijdens Koningsdag zal worden afgesloten met hekken.
Dan blijft de kwetsbare beplanting daar in ieder geval buiten bereik van duizenden mensen die via de routes in het park gaan lopen. Het bestuur zal de avond voor Koningsdag zeker nog even gaan kijken of dat echt gebeurd is!

Vervolg: het was gelukkig goed geregeld. Hekken om de Artsenijhof af te sluiten, en hekken om de mensenstroom in goede banen te leiden. Er lag heel veel zwerfvuil aan het einde van de feesten, maar dat was de volgende dag allemaal keurig opgeruimd, waarvoor hulde!

IMG_4545 DSC00562 DSC00564